Toimme palvelumuotoiluajattelun, prosessin ja työkalupakin SOS Lapsikylän avuksi – rakensimme yhdessä uutta tekemisen tapaa sekä asiakasviestinnän 3.0 mallia. Olimme fyysisesti päivän viikossa 6kk ajan valmentamassa ja sparraamassa. SOS tiimi oppi tekemällä muotoiluajattelun periaatteet, hyödynsi palvelumuotoiluprosessia ja sai työkaluja (mm. asiakasymmärryksen syventäminen ja asiakaspersoonien luominen) konseptiaihioiden rakentamiseen sekä asiakasviestinnän ja -markkinoinnin kehittämiseen. Muutos saatiin yhdessä alkuun.
Miten löytää uutta liiketoimintapotentiaalia digitalisoituvassa maailmassa? Tili- ja konsulttitoimisto Pookin asiakkaat siirtyvät käyttämään digitaalisia alustoja ja perinteinen tilitoimiston liiketoimintamalli ei enää toimi. Mistä hakea uusi kasvu?
Tavoitteena projektissa oli ketteröittää sisäisiä toimintamalleja tukemaan paremmin asiakkaiden tarpeita sekä löytää uusia palvelumahdollisuuksia liiketoiminnan jatkumisen sekä kasvun varmistamiseksi. Samaan aikaan siirryttiin käyttämään uutta digitaalista kirjanpito- ja taloushallinnon alustaa, joka samalla toimii yrityksen CRM järjestelmänä.
Aloitimme asiakas-, sidosryhmä- ja työntekijähaastatteluilla heidän omissa ympäristössään. Tämän asiakaskokemuskartoituksen pohjalta pääsimme siirtymään tiekartan rakentamiseen projektille ja tarkentamaan tavoitteita, omien toimintamallien kuvaamiseen sekä tuskanpisteiden tunnistamiseen sisäisesti. SWOT ja -kilpailija-analyysit, asiakaspolkujen mallinnus sekä sisäisen prosessin mallintaminen yhdessä työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa avasivat solmukohtia ja asiakaspersoonien rakentaminen saadun datan pohjalta mahdollisti erilaisten kehityspolkujen iteroinnin palvelujen kehittämiseen ja businessmallien luomiseen. Seuraava askel on palvelukonseptiaihioiden luominen, businessmallien rakentaminen sekä yhteiskehittäminen asiakkaiden kanssa. Lopuksi pilotoidaan 2 uutta palvelumallia valittujen pilottiasiakkaiden kanssa ja jatkokehitetään palvelukonsepteja saadun palautteen & opin kautta.